Over Naturebabies

De webshop
De geschiedenis van NatureBabies gaat al heel wat jaren terug want al in 2007 startte Petra Mengerink de webshop. Later volgde er zelfs ook een fysieke winkel. Petra ging zich echter meer bezig houden met de Ouders Natuurlijk! Beurs en de webshop werd overgedragen aan Laura Blaauwiekel en de fysieke winkel stopte. Toen Laura aangaf met de webshop te willen stoppen kwam ik, Tamara, in beeld en sinds oktober 2015 is NatureBabies onderdeel van Babybum.
Naast draagdoeken en ergonomische dragers bieden we een uitgebreid assortiment voor baby en mama.

De gezichten achter....


Tamara
Ik ben Tamara Melk-Hermans en de eigenaresse van NatureBabies. 

Ik heb 2 zoons; Mark (2009) en Chris (2013) en ben getrouwd met Ron.
In de zwangerschap had ik duidelijke ideeën over hoe wij met onze baby om zouden gaan. Alles draaide echter 180 graden om toen die kleine frummel in mijn armen lag. We besloten al snel om onze ideeën aan de kant te gooien en op ons gevoel af te gaan. Toen ik andere ouders leerde kennen en hier niet echt aansluiting mee vond en op internet ging zoeken kwam ik de term 'Natuurlijk Ouderschap' tegen. En hoewel ik niet van hokjes houdt was dit wel hoe wij met ons kindje om gingen. 
Beide kinderen heb ik vanaf het begin gedragen in draagdoeken en voorgevormde dragers.
 We hebben de kinderwagen vrij snel weggedaan want die stond werkeloos in de hoek. Verder gingen wij vrij snel over op wasbare luiers, dragen onze kinderen kleertjes van wol of bio katoen en spelen ze met veilig speelgoed. De keuze om NatureBabies over te nemen was dan ook snel gemaakt. Mooi om andere ouders kennis te laten maken met oa babydragen, samen slapen, wasbare luiers en veilig speelgoed.
 

Cynthia
Ik ben Cynthia Groenveld Breebaart. Draagconsulent en medewerker bij NatureBabies.
Ik heb twee dochters; Danielle (2009) en Evelien (2012) en ben getrouwd met Marco.
In de eerste maanden van het moederschap liep ik steeds tegen de “regels van hoe het zou moeten” maar het páste niet bij ons en hoe we met ons kindje om wilde gaan. Al zoekende kwam ik op internet in aanraking met het begrip Attachment Parenting, Dát was het voor ons, zo wilde we het wel! Vanaf de geboorte heb ik mijn dochters gedragen met geweven doek en voorgevormde ergonomische dragers. De kinderwagen ging praktisch ongebruikt de deur uit. Begin 2011 heb ik in Duitsland bij Trageschule Dresden de grundkurs draagconsulent gevolgd. Sinds mei 2011 ben ik aangesloten bij de VDC (vereniging van draagdoekconsulenten). In Januari 2014 heb ik bij Instituut voor Hechting Draagconsulent II gevolgd.
Als moeder kies ik graag voor milieuvriendelijk, bio en wasbaar. Natuurlijk willen we veilige gifvrije materialen voor kleding of speelgoed van onze kleintjes. Duurzaamheid vind ik belangrijk. Voor nu en voor hun toekomst.